Kliknij aby przejsc do strony głównej sklepu roslinyakwariowe.pl
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   
Załóż konto    Zaloguj  
  Strona główna Serwisu - Strona główna forum  -  Galeria akwariów roślinnych - nasze akwaria          Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu   
Temat
020 l - MINI - Poligraphica
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 11:00 pm, Czw 15 Maj, 2008    Temat postu: 020 l - MINI - Poligraphica Odpowiedz z cytatem    

Zbiornik: 37x23x28 OptiWhite 6mm. /20l/
Oswietlenie: ADA Solar mini M.
Podloze ADA: Aqua Soil Amazonia 1l., Amazonia II Powder 3l, Bacter 100.
Dekoracje: Seiryu Stone, Forest Sand Branco
Filtracja: Termofiltr Eheim Professionel 2322 -BIO RIO, NA CARBON,
gabka, przezroczyste weze,
osprzet szklanyADA - Lily Pipe Mini Outflow P-1 [10mm], Lily Pipe Mini V1 [13mm]
Ogrzewanie: termofiltr
Napowietrzanie - brak
Co2: ADA Ball Glass+CO2 Advance System - 1b/2s okolo 10h/24
Mebel: ADA Wood cabinet mini S / Gun Metalic silver

Rosliny:
Christmas moss, Eleocharis parvula, Echinodorus tnellus, Lilaepsis brasiliensis, Hemianthus callitrichoides

Zwierzeta:
5 razbora maculata

Plus kilka fotek z dnia dzisiejszego:
http://www.centrumpoligrafii.pl/pawel/20l/5dzien/index.html

mini.jpg
 Opis załącznika:
 Rozmiar pliku:  244.43 KB
 Obejrzano:  3191 razy

mini.jpg

NOWY ADRES: Łódź, Retkińska 64

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Nick na Skype

Plejstocen

Stały bywalec

PostWysłany: 6:37 pm, Pią 16 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Ładne, ale razi gruba warstwa żwirku z przodu. Moim zdaniem lepiej wygląda też gdy podłoże przy przedniej szybie tworzy równą poziomą linie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

bartoss87

Poznaje temat

PostWysłany: 1:51 pm, Sob 17 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

kwestia gustu, jak dla mnie jedno z najpiękniejszych akwariów na wszelkich polskich forach! respect Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 5:38 pm, Sob 17 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

to co u mnie do obejrzenia w galerii ponizej link::::::

http://www.aqua-designs.com/aqwa/zbiorniki1/index.html

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Nick na Skype

artur_89

Znający temat

PostWysłany: 9:23 pm, Sob 17 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Hehe, widzę, że z tym podłożem, przy przedniej szybie masz jakieś lekkie zboczenie Wink ja również preferują równe podłoże przy szybie z przodu. Poza tym to masz piękne akwaria, aż jestem zazdrosny o takie cuda Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG

Adek77

Początkujący

PostWysłany: 4:36 pm, Nie 18 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Witam .

poligraphica mam pytanie do ciebie z jakiego gatunku drzewa masz korzenie w akwa.

pozdrawiam Adrian Very Happy
Powrót do góry

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 11:23 pm, Nie 18 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Nie wiem co to za drewno, w kazdym razie jest to korzen krajowy, preparowany przez PL firme, zakpione w Lodzi na Gieldzie,

Powrót do góry

sebwiecz

Poznaje temat

PostWysłany: 3:11 pm, Sro 21 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Embarassed Nic tylko pozazdrościć koledze porostu Embarassed
Ale tak sobie patrze na tą 20 to, jak by ten kamień wielki tak nie bardzo pasował, jakiś taki za wielki Rolling Eyes hmm.
Ale pozostałe wypas.

slawekopak

Początkujący

PostWysłany: 9:41 pm, Pią 23 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Robi wrażenie Ooo..

Tylko szkoda że to wszystko ADA . Po prostu trąci lekko snobizmem Embarassed
Powrót do góry

Jacek Pawłowski

Doradca w dziale ARANŻACJA ZWIERZĘTA

PostWysłany: 11:36 pm, Pią 23 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

slawekopak napisał:

Tylko szkoda że to wszystko ADA . Po prostu trąci lekko snobizmem Embarassed

Witam
Coraz więcej tych snobów wśród polskich akwarystów!!
Ludzie przekonują się do ADY nie dlatego,że jest ona Topie ,a tylko dlatego,że jej produkty są naprawdę dobre.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 11:55 pm, Pią 23 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

radze chocby najmniejsze malenstwo zrobic sobie w opti white na ADA-dzie, to mzoe sie kolega przekona do jakosci produktow

Pozdrawiam SNOB

Powrót do góry

Radek Baszak

Zainteresowany tematem

PostWysłany: 12:15 am, Sob 24 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Nie rozumiem skojarzenia ADA=snobizm. Kolega raczy wyjaśnić?! Ja to widzę tak: "kupuję, korzystam, jestem zadowolony". Nie dodaję filozofii do ADA jak również nie przepraszam za korzystanie z niej. Proste.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Nick na Skype

slawekopak

Początkujący

PostWysłany: 9:13 pm, Sob 24 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Czy produkty ADA są najlepsze ? - powinny być , za tą cene !

Czy akwaria w stylu pana Amano są najpiekniejsze ? - powinny być prawie wszystkim sie podobają

Czy stosując wszystkie zalecane produkty i kopiując styl Amano uzyskamy najlepszy efekt ? - pewnie tak bo to dobre produkty i niezły styl

Snob - Człowiek bezkrytycznie naśladujący sposób bycia, gusty lub poglądy innych (za słownikiem PWN)
Powrót do góry

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 12:06 am, Nie 25 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

slawekopak napisał:

Snob - Człowiek bezkrytycznie naśladujący sposób bycia, gusty lub poglądy innych (za słownikiem PWN)

No Kolego forumowy, musze Cie przeprosic za podpis pod moim postem, caly Twoj wywod o jakosci i stylu ADA wysmienity, niestety dowiedzialem sie z ctatu z PWN, ze SNOBEM nie jestem bo i owszem podpatruje, staram sie zrozumiec i nasladowac zasady Amano i cholera niestety nie jestem bezkrytyczny....szkoda tak chcialem byc Snobem Sad

No i oczywiscie czekamy na zaproszenie do obejrzenia Twojego zbiornika mam nadzieje, ze juz wkrotce. Pozdawiam

Powrót do góry

slawekopak

Początkujący

PostWysłany: 6:16 pm, Nie 25 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

My sie chyba nie zrozumieliśmy .

Proszono mnie o uzasadnienie snob=ADA . Nie zamierzałem bezpośrednio atakowac Twojego dzieła które jak zaznaczyłem w pierwszym poście robi na mnie wrażenie . Jeśli poczułeś sie dotknięty moją wypowiedzią trudno .

Ps
Nie zamierzam publikowac tutaj swojego akwa . Jakiekolwiek próby rywalizacji w konkursach typu ' które akwarium ładniejsze ' uważam za równie poronione jak Eurowizja Smile .
Powrót do góry

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 7:29 pm, Nie 25 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

slawekopak napisał:
.

Wink ja przede wszystkim akwarium robie dla siebie, dla zospokojenia swojego gustu... konkursy to juz tylko dodatek.

Powrót do góry

bidzis004

Poznaje temat

PostWysłany: 11:04 am, Wto 27 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Tak ale wszystko rozchodzi sie o jedno " zazdrosc" i mentalnosc Polaków nie zna granic ja mam troche szczęscie bo w przeciwnienstwie do was jestem Slązak bez mentalnosci , nie zazdroszcze,
Ma kase to niech kupuje stac go..!

Wiem o co dokładnie chodzi o ten styl o bycie stylowym i zaspokojenie swoich potrzeb to po to by miec wszystko z Ady , nazwał bym to moze nie snobem a dzieckiem które stoi przed sklepem z załozonymi rękami i mówi ja chce tego lizaka innego nie dotkne " panowie skoro znamy swoją wartosc to trzeba ją promowac , Czyje chwalicie Swego nie znacie .

Pyrsk Hanys przodowy! Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG

Fabian

Początkujący

PostWysłany: 9:27 am, Czw 29 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Raz po raz przeglądając to forum trafiam na potyczki słowne dotyczące produktów Ady i ich ceny (przede wszystkich ich ceny! Smile Jeśli ktoś ma kasę to ma prawo ją wydać na co popadnie. Mnie nie obchodzi czy jest snobem czy nie, ale to czy fajny baniak zrobił. Po to tu wchodzę. Każdy tu czegoś szuka, informacji, ładnych baniaków, snobów itd. Każdy też znajdzie to czego szuka Smile

Ja znalazłem fajny baniak Poligraphici i gdybym miał dużo kasy to pewnie też bym zaszalał z Adą Wink, a czy jestem zazdrosny? Kogo to na miłość Boską może obchodzić... i jaki ma z tego użytek?

Jeszcze jedno, fajnie jest mieć hobby, nawet wtedy gdy pochłania ono sporo kasy. Lepiej ją wydać tak niż przepić Smile

Ślązak. Czyli też Polak, trochę Niemiec, i trochę Czech! Smile
Powrót do góry

kamilstach

Poznaje temat

PostWysłany: 10:57 am, Pią 30 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Witam. Akwarium bardzo ładne, chodz w tym baniaku wydaje mi sie ze nierowne podloze z przodu troche razi. Reszta baniakow przepiekna.
Produkty ADA nie sa najtansze, ale z tego co widac u wiekszosci stosujacych je sa warte swojej ceny. Sam mam zamiar zalozyc nieduze akwarium OptiWhite na produktach ADA, żeby przekoncać sie osobiście czy sa takie dobre, ale najpierw uzbieram na wieksza banke na tanszych produktach.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Nick na Skype

Grzesiek Mosurek

roslinyakwariowe.pl

PostWysłany: 9:00 am, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

slawekopak: "Robi wrażenie Ooo..

Tylko szkoda że to wszystko ADA . Po prostu trąci lekko snobizmem "

I Chłopie zepsułes wszystko!!!!!!!!!!!
Dlaczego uzywasz takich słów!!!! jakie to ma znaczenie jakie produkty sa uzyte???? Jestesmy akwarystami-rosliniarzami i zachwycamy sie roslinami i kompozycjami jakie mozemy z nich ułozyc. Po co słowa o snobizmie!!!!!!! Błagam przestań!!! Moze bys porozmawiał na temat tego ze mech w akwarium Pawła jest wysmienitej jakosci a mały hemiantus rosnie bez problemu? bo to jest meritum sprawy i głównym celem tego FORUM, CZYLI ROSLINY a nie to ile kto ma w portfelu. rozumiesz? snob nie daje za darmo wiadra roslin wartych 500zł, a dla Pawła to nie stanowi problemu!!!!!
Ja mam stary odrapany sprzet DENNERLE warty tyle co ADA i jesli bym pokazał zdjecie to tez bys mnie nazwał snobem? nie bo nie wiesz ze DENNERLE jest takie drogie.
Wybacz slawekopak moje poirytowanie ale nieeleganckim jest zagladac komus do potrtfela i skup sie na ROSLINACH chyba ze tak naprawde one Cie w ogóle nie interesuja.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Nick na Skype

Andrzej Bondaruk

Poznaje temat

PostWysłany: 12:49 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

slawekopak napisał:

Proszono mnie o uzasadnienie snob=ADA . Nie zamierzałem bezpośrednio atakowac Twojego dzieła które jak zaznaczyłem w pierwszym poście robi na mnie wrażenie . Jeśli poczułeś sie dotknięty moją wypowiedzią trudno .

Ps
Nie zamierzam publikowac tutaj swojego akwa . Jakiekolwiek próby rywalizacji w konkursach typu ' które akwarium ładniejsze ' uważam za równie poronione jak Eurowizja Smile .

A ja mysle ze po prostu zazdroscisz fajnego zbiornika a sam pewnie nie masz co pokazac wiec dlatego wiesz ze wspolzawodnictwo jest nie dla ciebie. Najlepiej napisac komus ze jest snobem glupkiem itd. Ja chetnie zobacze zdjecia twojego zbiornika. B. Lipczynski napisal cos bardzo fajnego "pokaz mi swoje akwarium a powiem ci co sadze o twoich radach" czy cos podobnego Very Happy Niestety wiekszosc forumowych krzykaczy, tych ktorzy pisza co im slina na jezyk przyniesie nie ma sie czym pochwalic. Zauwazylem tez ze jak taki krzykacz pokaze zbiornik to wszyscy kwicza a tak naprawde nie ma do czego (pomine przyklady) Twisted Evil Proponuje nastepnym razem zastanowic sie co sie pisze Exclamation
Powrót do góry

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 1:37 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Zdecydowlalem sie na przyciecie wszystkich traw, zostaly obciete prawie do podloza, to powinno je wzmocnic i w perspektywie kilku tygodni dac piekne nowe przyrosty.

Powrót do góry

slawekopak

Początkujący

PostWysłany: 6:38 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Grzesiek Mosurek napisał:

I Chłopie zepsułes wszystko!!!!!!!!!!!
Dlaczego uzywasz takich słów!!!! jakie to ma znaczenie jakie produkty sa uzyte???? Jestesmy akwarystami-rosliniarzami i zachwycamy sie roslinami i kompozycjami jakie mozemy z nich ułozyc. Po co słowa o snobizmie!!!!!!! Błagam przestań!!! Moze bys porozmawiał na temat tego ze mech w akwarium Pawła jest wysmienitej jakosci a mały hemiantus rosnie bez problemu? bo to jest meritum sprawy i głównym celem tego FORUM, CZYLI ROSLINY a nie to ile kto ma w portfelu. rozumiesz? snob nie daje za darmo wiadra roslin wartych 500zł, a dla Pawła to nie stanowi problemu!!!!!
Ja mam stary odrapany sprzet DENNERLE warty tyle co ADA i jesli bym pokazał zdjecie to tez bys mnie nazwał snobem? nie bo nie wiesz ze DENNERLE jest takie drogie.
Wybacz slawekopak moje poirytowanie ale nieeleganckim jest zagladac komus do potrtfela i skup sie na ROSLINACH chyba ze tak naprawde one Cie w ogóle nie interesuja.

Napisałem co myśle - tak już mam . Nie będe kadził a za plecami obgadywał .Do portfela nikomu nie zaglądam , ale jeśli ktoś chwali sie jego zawartością publicznie to powinien sie liczyć z różnymi konsekwencjami .
O roślinach w tym wypadku rozmawiał nie będe , przecież widać że wszystko jest w doskonałej formie więc po co gadać o rzeczach oczywistych .
Cytat:
snob nie daje za darmo wiadra roslin wartych 500zł, a dla Pawła to nie stanowi problemu!!!!!
o to przepraszam Embarassed snob-filantrop Smile
Drogi Grześku dlaczego się tak irytujesz ? Masz w tym jakiś interes ?

Andrzej Bondaruk napisał:

A ja mysle ze po prostu zazdroscisz fajnego zbiornika a sam pewnie nie...

Przepraszam ale na tego posta nie odpowiem bo go nie rozumiem (przepisz go jeszcze raz jak zejdziesz ze słońca )
Powrót do góry

Andrzej Bondaruk

Poznaje temat

PostWysłany: 6:46 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

To ty zejdz na ziemie jak nie wiesz co piszesz Exclamation Szkoda mi czasu na ciebie a jak nie potrafisz niczego innego pokazac na forum poza brakiem kultury to juz twoja sprawa. Powtorze B. Lipczynskiego "pokaz mi swoje akwarium a powiem ci co sadze o twoich radach" Najgorsze jest to ze jak juz ktos ma troche wiecej kasy to zaraz snob.
EOT Twisted Evil

Przepraszam za psucie tematu
BTW zbiornik bardzo zgrabny.
Powrót do góry

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 7:00 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

szkoda bo zaglebiamy sie w czeluscie kieszeni, zupelnie nie potrzebnie Sad , piszczie kolezanki i koledzy co o formie akwarium sadzicie..., pytajcie jak cos was nurtuje, dyskutujmy, wymieniajmy sie wiedza od trgo chyba forum jest.

Powrót do góry

Fabian

Początkujący

PostWysłany: 7:19 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

A więc tak, Pawle, może założysz temat "part 2" tego akwa? Skoro niszczymy ten temat sprawami, które zdecydowanie powinny znaleźć się gdzie indziej?

Prosiłbym wszystkich kolegów o zakończenie wymiany zdań nie dotyczących konkretnie tego aranżu. Teorie snobizmu itd. zostawmy sobie na priva.

Zacznę niejako od początku i opiszę po krótce wrażenia dotyczące konkretnie tego aranżu. Otóż prawa strona mi bardzo przypada do gustu. Jeśli zaś chodzi o lewą to wydaje mi się, że ten największy kamień trochę kładzie się do tyłu. Nie wiem jak to wygląda "na żywo", z kilku stron, ale z perspektywy zdjęcia takie odnoszę wrażenie. Cała reszta, dobór roślin itd. bardzo mi odpowiada. Smile
Powrót do góry

Norbert Sabat

Doradca w dziale ARANŻACJA, FOTO

PostWysłany: 8:25 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Ładnie wygląda ta galeryjka zbiorników obok siebie - prosto, elegancko, estetycznie i kolorowo Wink

Ostatnia fota robiona z lampą czy to efekt obróbki? Chodzi mi o świecące białością tło i przepał w górnej części wygaszający się idąc ku dołowi (np. wyłaniająca się z przepału szklana rurka po lewej).

Odnośnie snobizmu to... nie będę się po raz kolejny produkował Wink. Po prostu rób swoje i nie patrz na innych.

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 8:40 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

mam taki stary metahalogen uzywany kiedys w fotografii - 1000W - stosuje go do swiecenia z tylu, powstaja wtedy fajne efekty

Powrót do góry

Norbert Sabat

Doradca w dziale ARANŻACJA, FOTO

PostWysłany: 8:53 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

Jaką temperaturę barwową ma ten metalohalogen? Nie wygląda żeby to był taki standardowy 2700-3000K

poligraphica

Stały bywalec

PostWysłany: 10:01 pm, Sob 31 Maj, 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem    

a choroba wie... ma z 20 lat wiec nie odczytam Cool ale barwa jest dosc biala...

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum roslinyakwariowe.pl (SRWiA) Strona Główna -> Galeria akwariów roślinnych - nasze akwaria
Skocz do:  

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Nawigacja

Strona główna Serwisu
Strona główna Forum
Sklep internetowy
Kontakt
Korzystanie z forum

Pokaż nowe posty
Twoje dyskusje
Posty bez odpowiedzi
Oznacz wszystkie jako przeczytane
Sklep roslinyakwariowe.pl

Kup rośliny
Akwaria OptiWhite
Modernizacja pokrywy
Studio Aranżacji Akwarium
O forum

Instrukcja forum
Regulamin forum
Jak opisać swoje akwarium?
Pomoc
    Copyrights by Piotr Baszucki roslinyakwariowe.pl ™ 2001-2010. Wszelkie prawa zastrzezone.